Sinterklaas en zijn pieten zijn sinds 12 november weer in het land. Een super leuke en gezellige periode voor kinderen en ook heel spannend natuurlijk. Wat zullen de kinderen dit jaar krijgen? Elk jaar is het weer een uitdaging voor ouders om een originele en creatieve invulling te geven aan deze leuke periode. Creatief Confetti is voor jou opzoek gegaan naar een aantal ideeën waarbij je ook nog eens recyclebaar materiaal kan gebruiken.

Maak jouw eigen adventskalender!

Een leuke tip is om samen met de kinderen een adventskalender te maken. Je kunt een adventskalender zo uitgebreid mogelijk maken, maar een heel simpele manier is met lege doosjes van rozijntjes. De eerste vijf dagen maak je nog een Sint thema en van de overige doosjes maak je een winter- en kerstthema. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het tegen een doosje aanplakken: een pietenhoofdje, sinterklaashoofd, paard, huisjes, kerstboompjes, sterren, belletjes etc. Stop er iets lekkers in en de kinderen hebben 24 dagen lang plezier én je huis is direct gedecoreerd!.

rozijnendoosje       adventkalender-1

Pietensokkenpop

pietensok

Met een paar oude sokken maak je de meest vrolijke pietjes. Wat heb je nodig behalve sokken? Verschillende soorten oude stofjes, wol/draad, watten, oogjes en veertjes (te koop bij o.a. de Action). Je kan je piet in elke gewenste kleur maken.

 

 

stokpaardHet paard van Sinterklaas

Ga met de kinderen het bos in en op zoek naar grote takken of stokken. Neem een recyclebare lege fles en knip het schenkgedeelte er van af. Knip van een oude doos wat oren, neus en ogen. Verf dit in een kleur naar wensen. Nog wat wol voor het haar, de halster en de teugels en je kind is er klaar voor om op zijn eigen stokpaard op pad te gaan. Je kunt ook nog wat rijst in het paard stoppen, dan maakt het ook nog eens een gek geluid!

 

 

Creatief Confetti wenst iedereen een heel gezellig Sinterklaasfeest toe!

Share

advertisement