Gelukkig!!

We mogen met ingang van vandaag, maandag 11 mei, weer kinderfeestjes begeleiden bij de jarige thuis! Om dit helemaal volgens de regels van het RIVM te laten verlopen hebben we een aantal tips in deze blog staan. Ook maken we gebruik van de inmiddels wel bekende “corona” regels.

Hieronder een aantal tips vanuit onze kant.

 • Nodig alleen bestaande contacten van je zoon of dochter uit: Nodig kinderen uit die je kind dagelijks al ziet. Vriendjes en vriendinnetjes uit de klas of kinderen waarmee je kind na school altijd buiten speelt.
 • Probeer het contact met volwassen zoveel mogelijk te minimaliseren.Bedenk voor het feestje al hoe je de kinderen laat binnen komen. Spreek met ouders af dat zij niet mee naar binnen gaan maar al afscheid nemen bij de voordeur. Maak een appgroep zodat je ouders vooraf op de hoogte kan houden van alle afspraken omtrent halen en brengen.
 • Vraag vooraf aan ouders of de kinderen verkouden zijn. Wees direct duidelijk naar ouders van de uitgenodigde kinderen en maak de volgende afspraken; blijf thuis bij verkoudheidsklachten, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Ook als iemand uit het gezin deze klachten heeft moeten de kinderen thuis blijven. Zo weten de ouders van de andere kinderen ook dat je er serieus mee omgaat.
 • Hygiëne
  Tijdens de begeleide feestjes zullen we de hygiëne extra serieus nemen en meerdere momenten inlassen om de handen te wassen met de kinderen. Zorg voor voldoende papieren zakdoekjes om eventuele snotneuzen mee te snuiten.
 • Houd zoveel mogelijk afstand van de kinderen
  Dat is natuurlijk lastig want je zult zo af en toe wel eens iemand moeten helpen. Daarom kiezen we er nu voor om de groep kinderen klein te houden.

Waar moet je rekening mee houden als je nu bij ons een feestje boekt?

 • Als het droog is en de temperatuur is buiten aangenaam geven wij het feestje het liefst in de achtertuin. Bij slecht weer gaan we naar binnen.
 • Wij proberen zoveel mogelijk afstand te houden van alle kinderen en zullen daarop zo nodig bepaalde activiteiten aanpassen.
 • Wij hebben wel genoeg ruimte nodig om 1.5 meter afstand te bewaren richting de kinderen.
 • Voorlopig mogen er maximaal 10 kinderen aanwezig zijn op het kinderfeestje, is de ruimte bij jullie thuis beperkt of kunnen we niet uitwijken naar de tuin dan liever minder kinderen uitnodigen op het feestje.
 • Bij het feestje kunnen maximaal 2 volwassenen aanwezig zijn.
 • Kinderen die verkoudheidsklachten of andere symptomen hebben mogen niet op het feestje komen. Vraag dit altijd vooraf goed na.
 • Als er iemand uit jullie eigen gezin deze klachten heeft op de geplande datum, zal ook het feestje niet door kunnen gaan en plannen we een andere dag. Daar zijn geen kosten aan verbonden.
 • Uiteraard komt er ook geen begeleider bij jullie met de aanwezige klachten.
Share

advertisement