DAGKAMP

Helaas, al onze dagkampen zijn
wegens omstandigheden geannuleerd.

 

 

 

Educatief, creatief en actief!

 

 

Midden in de natuur bij het prachtige gebouw van bezoekerscentrum de Kennemerduinen , vlakbij  t’ Wed (zeeweg 12, Overveen) vinden de dagkampen van Creatief Confetti plaats.

Door middel van veel diverse spellen, zoektochten en wandelingen doen de kinderen veel inspiratie en ideeën op om de natuur te ontdekken en zelf kunst te maken. Ze leren werken met diverse materialen en technieken, met verschillende werkvormen en opdrachten. De dagen zijn verdeeld in drie verschillende thema’s met iedere dag een uniek uitgangspunt.

We maken gebruik van de zalen van het bezoekerscentrum. Bij heel mooi en warm is het hier heerlijk koel en bij regen zitten we lekker droog. Elke dag gaan we struinen in de duinen en komen met veel materialen terug om binnen of buiten verder te gaan. 

We werken vanuit drie thema’s. 

Natuur

Beestenbende
Magische bosdag
Zintuigen dag

Creatief

Maak je eigen fantasiedier & dierenpaspoort
Maak je eigen spel!
Natuur(lijk) Kunstmuseum

Theater

Wajangspel en stokbeesten
Feest! Iedereen is jarig!
Sprookjesdag

 

Dagindeling

 • De dag begint altijd centraal met een lekkere fruitspies om iedereen welkom te heten en uit te leggen wat we gaan doen. Om de namen te leren kennen spelen we een namenspel.
 • Dan gaan we aan de slag met een opdracht in de duinen en het bos. Heerlijk struinen! We gaan niet richting het water.
 • Tussen 12:00  en 13.00 uur wordt de lunch verzorgd door het Duincafé. Voor iedereen is er een lekkere pannenkoek of een heerlijk belegd broodje en wat te drinken. 
 • Na de lunch gaan we beginnen aan de creatieve verwerkingsopdracht die aansluit bij de excursie in de ochtend. 
 • Uiteraard spelen we een aantal spellen in het duingebied welke passen bij het thema van de dag, zodat de energie er lekker uit kan.
 • Om 15:30 gaan we samen opruimen en sluiten we de dag af met een ijsje!
 • Om 16.00 uur wordt iedereen weer opgehaald.

 

Goed om te weten over het dagkamp

 • De kinderen worden begeleid door educatieve begeleiders met een geschoolde achtergrond. (Pabo en CMV) Minimale aantal is 15 kinderen, maximaal 20.
 • Het Creatief Confetti dagkamp is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.
  Kinderen van 4 mogen samen met een oudere broer of zus opgeven. 
 • Het dagkamp duurt 1 dag, van 10:00 tot 16:00 uur. Uiteraard mag je je voor meer dagen opgeven.
 • Zorg ervoor dat je kind kleding draagt die vies mag worden en een eventuele extra set in de tas.
 • Voor meer informatie neem contact op met info@creatiefconfetti.nl of neem contact op via 06 27255628.
 • De kosten voor het kamp bedragen € 67,50 per kind. Wij zorgen voor fruit, drinken en een goed verzorgde lunch.
 • Boek minimaal 2 weken vooraf om zeker te zijn van een plekje.
 • Plaats je een boeking voor 10 juli, dan ontvang je € 10,- korting per kind!
 • We maken gebruik van de zalen van bezoekerscentrum Kennemerland. Bij slecht weer zijn we wat meer binnen en gaat het programma dus gewoon door. Bij warm weer is de zaal heerlijk koel en dus ook erg geschikt voor het creatieve gedeelte. 
 • Je steunt met deze dag niet alleen ons, maar ook het bezoekerscentrum en het Duincafé.
 • Reserveren kan via ons bestelformulier.

Programma en data

Maandag 27 juli

Natuur(lijk) Kunst Museum
(Creatief)

Wat is kunst en kan je kunst terug vinden in de natuur? We gaan op zoek naar de kunstwerken in de natuur. We maken afdrukken van schors, bladeren maar ook zand en andere materialen worden verzameld om textuur toe te brengen aan het uiteindelijk te maken kunstwerk. Aan het eind van de dag zal er een prachtige expositie ontstaan waar ouders (op gepaste afstand) allemaal even een kijkje kunnen nemen.

Maandag 3 

augustus

Feest! Iedereen is jarig.
(Theater)

Vandaag vieren wij feest. Veel kinderen hebben hun verjaardag niet kunnen vieren, dus vieren het vandaag met z’n allen! Er wordt gezongen, we maken cakejes en er zullen veel gezellige spelletjes worden gedaan. Iedereen is jarig en hoe oud je bent geworden mag je helemaal zelf bepalen. De leeftijd die je kiest zal bepalend zijn voor jouw verloop van de dag. Kom ook gezellig als je nog niet jarig bent geweest!

Maandag 10 augustus 

Zintuigen dag 
(Natuur)

Hoe voelt de dauw op het mos, hoe voelen bladeren aan je tenen, hoe ruikt het schors van een boom? Proef, voel, ruik en hoor het bos.
Wie durft er geblindoekt over het blotevoetenpad? En wat voor glibberige dingen stop je in je eigen voeldoos?
Zet deze dag je zintuigen op scherp!

Dinsdag 28 juli

Magische bosdag
(Natuur)

Toverstokken, vertelstenen, schattenjacht en tovenarijen. Vandaag ontdekken wij de magische kant van het bos. Vind de juiste tak voor je toverstok, zoek veertjes en stenen voor een talisman. Ook doen we verschillende magische proefjes en gaan we proberen de code te kraken om goud te maken! 

Dinsdag 4 augustus

Alleen nog plaats op de reservelijst

Maak je eigen spel-dag
(Creatief)

Maak je eigen spel! Wordt het een denkspel, een actief spel, een gezelschapsspel of een kaartspel? Bedenk je eigen regels en doel. Materialen uit het bos kunnen fungeren als pionnen, stokken, speelveld of dat wat je maar nodig hebt. Ook gaan we sjoelen en bouwen we een knikkerbaan met natuurlijke materialen.

Dinsdag 11 augustus

Wajangspel en stokbeesten
(Theater)

Deze dag gaan we zelf wajangpoppen en stokbeesten maken. Samen creëren wij een script, personages en het decor.
We maken gebruik van gerecyclede knutselspullen en van materialen uit de natuur. De voorstelling wordt gefilmd zodat alle ouders het na afloop op hun telefoon kunnen bekijken.

Woensdag 29 juli

Inschrijven voor deze dag is niet meer mogelijk.

Sprookjesdag
(Theater)

Deze dag staat helemaal in het teken van sprookjes. Kom verkleed als piraat, prinses of misschien wel een kikker! We gaan de duinen in op zoek naar de Toverboom, sprokkelen hout en maken een attribuut behorend bij je outfit. Laat je betoveren en vind de schat!
Een dag voor de jongere kinderen vol fantasie en spel. 

 

Woensdag 5 augustus

Nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Beestenbende
(Natuur)

Het wordt vandaag een grote beestenbende bedoeling! Wat voor dieren leven er in het bos, welke insecten slapen er onder een blad, van wie is dat nestje hoog in de boom? We kruipen in de wereld van de beestjes in het bos. Iedereen maakt zijn eigen insectenhotel met de materialen die we tijdens het bosjutten hebben gevonden. 

 

Woensdag 12 augustus 

Inschrijven is niet meer mogelijk

Maak je eigen fantasiedier 
(Creatief)

Een dag op onderzoek in de natuur. Samen gaan we op onderzoek naar het maken van natuurlijke fantasiedieren. Creëer je een 3D beest, of ga je voor een plat exemplaar. Wat je kan vinden in het bos zal bepalend zijn voor jouw beest. Daarna maken we een dierenpaspoort. Hoe ziet de identiteit van jouw dier er uit?

 

advertisement