Bij Creatief Confetti worden we altijd vrolijk van de paastijd. De dagen worden langer, de lente is in zicht, de bloemetjes gaan bloeien en kinderen spelen weer vaker en langer buiten. Op de dagen dat het dan iets minder goed weer is, kun je natuurlijk de meest gekke, grappige en (vr)olijke paascreaties knutselen. Wij zetten er een paar voor je op een rij!

PaasmandjePaasmandje
Niets is leuker voor een kind om op eerste paasdag wakker te worden en eieren te mogen gaan zoeken. En hoe leuk is het dan als je kind dit met zijn of haar zelfgemaakte mandje kan doen en vervolgens het goed gevulde mandje op de ontbijttafel kan zetten. Een paasmandje maken is altijd leuk! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren. Je kunt een paasmandje van papier vlechten of vouwen, of van papier marché maken. Wij vonden dit grappige en simpele ontwerp via pinterest!

Paashaasjes wcrol

Grappige paashaasjes
Een wc-rol heeft iedereen wel in huis! Het enige wat je dan nog nodig hebt is papier, lijm, schaar en stiften. De kinderen maken er zelf de meest gekke, grappige en vrolijke paashaasjes van. Je kunt ze zelfs als eierdop op de paastafel gebruiken.

Kleurrijke paaseieren
Koop een aantal rollen met verschillende kleuren crêpepapier en de kinderen zijn uren bezig om propjes te maken en op een paasei (of een andere leuke paastekening) te plakken. Let alleen op dat het geen propjes gevecht wordt 😉 !

Paasei crepepapierPaashaas trekpop
Print deze paashaas trekpop vanaf de knutselpagina en plak hem op een stuk karton om hem stevig te maken. Kleur of verf de paashaas in en knip hem uit. Met touwtjes en splitpennen maak je in een handomdraai deze leuke paashaas!

Paashaas trekpop

Paaskip vouwen
De foto spreek voor zich. Maak met een (rond) vouwblaadje een kegelvorm en laat de fantasie van de kinderen los op deze olijke kip. Met stroken vouwpapier maak je ‘muizentrappetjes’ voor de poten. Wie maakt de langste poten? Leuk voor op de vensterbank of op de kast!

  Vouw-van-papier-een-kegel-en-maak-je-eigen-kip-Leuk-voor-pasen-of-om.1362862737-van-knutselcar

Share

advertisement