Het einde van het jaar nadert en kinderen zijn altijd weer dol enthousiast om tijdens de feestdagen mee te mogen helpen om hapjes en drankjes te maken. Confetti heeft een aantal eenvoudige hapjes voor je opgezocht om samen met de kinderen te maken. Laat de kinderen dit jaar eens hun eigen feestmaaltijd samenstellen en maken! Dat wordt een gegarandeerd succes!

             Kerstkrans bladerdeeg                           Groente krokodil

Krans van knakworstjes in bladerdeeg

Knakworstjes in bladerdeeg zijn eenvoudig te maken én het ziet er nog feestelijk uit ook! Koop in de supermarkt een rol kant-en-klare bladerdeeg (bijvoorbeeld danerolles of het eigen merk van de supermarkt), een blik mini-knakworstjes en een ei. Rol de worstjes in de bladerdeeg en doe er met een kwastje nog wat eigeel overheen voor een goudbruine glans. Even in de oven afbakken en ze zijn klaar om in een mooie schaal te leggen. Je kunt ook een kerstkrans (zie bovenstaande foto) maken, zodat iedereen zelf een worstje kan afbreken. Maak de krans extra feestelijk met, een van paprika gemaakte, strik (Bron: welke.nl).

Groente -en fruitkrokodil

De bekende groente -en fruitkrokodil blijft een succes bij de meeste kinderen. Het leuke aan de krokodil is dat de kinderen zelf hun eigen voorkeur aan groente en fruit op de rug van krokodil kunnen stoppen. Zo krijg je in een mum van tijd een vrolijke en gezonde snack op tafel. Snijd de krokodil zoals op bovenstaande foto is gedaan. Snijd in de rug wat inkepingen en laat de kinderen op satéprikkers hun favoriete groente en fruit of kaas en worst prikken. Je kunt er voor kiezen om een ‘hartige’ krokodil te maken met kaas, worst en groente en een ‘zoete’ krokodil met allerlei verschillende soorten fruit (Bron: welke.nl).

sneeuwman ei en wortel                                            Olaf de sneeuwpop

Frozen is momenteel een echte rage! Welk kind wil er nou niet een eetbare ‘Olaf’ maken. Op de website van Lekker & Simpel vind je deze grappige sneeuwpop.

Dit is wat je nodig hebt:
– een grote satéprikker
– 2 gekookte eieren
– een wortel
– een paar peperbolletjes
– een takje peterselie
                 

Kerstbomen, sneeuwpoppetjes en kerstmannetjes van fruit

Op de blog van de Engelse Jenn vind je heel creatieve ideeën met fruit zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien. Maak eens een leuke sneeuwpop op een satéprikker van banaan, hagelslag, smarties, spekjes en aardbeien. Of een creatieve kerstboom van kiwi’s en frambozen. Ook een watermeloen kan omgetoverd worden tot kleine kerstboompjes. Kijk op cleanandscentsible voor nog meer ideeën van Jenn.

        Gezonde kersthapjes                  Bananen traktatie winter

 

 

 

 

 

 

Bron openingsfoto: aspergeshopdag

Share

advertisement