De Sint is nog maar net vertrokken en de meeste mensen hebben de kerstboom al neergezet. De huizen en tuinen zijn weer gezellig versierd met lichtjes en kerstversieringen. Confetti is voor jou opzoek gegaan naar leuke knutselideeën om samen met de kinderen de donkere dagen voor kerst lekker knus in eigen woonkamer door te brengen.

3D Sneeuwvlok

sneeuwvlok uitleg

Op de site doehetzelfideetje vind je deze leuke 3D sneeuwvlok. Leuk om als decoratie voor je raam te gebruiken of als kleinere versie in de kerstboom te hangen. Via de doehetzelfideetjes site of YouTube kun je samen met je kinderen een video zien hoe je de ster kan maken.

Benodigdheden:
– Een paar  vellen papier A4 format
– Lijm
– Lineaal
– Schaar
– Nietmachine
– Pen

Kerstboom van wc-rollen

kerstboom-knutselen-en-versieren

Niets is leuker dan je eigen kerstboom hebben!. Een middag vullend programma heb je met het maken van deze leuke kerstboom van wc-rollen. Met verven, nieten en versieren kom je tot een top resultaat waar kinderen geen genoeg van krijgen. De Belgische site Outnumbered geeft je op een speelse wijze uitleg hoe zij dat hebben gedaan. En het resultaat mag er wezen.

1355905834-toilet-paper-roll-craft-ideas-jpg

Benodigdheden:
– 32 Wc-rollen (kan minder voor een kleinere kerstboom)
– Groene en bruine verf
– Nietmachine (lijm en plakband is niet stevig genoeg)
– Kerstboomversiering
– Schaar

Kerststukjes

Kerststukjes

Kinderen zijn gek op kerststukjes maken! Alles mag en niets is te gek. Met restmaterialen kun je op een goedkope manier al iets mooi creëren. Ga eerst eens opzoek naar dennenappels in de natuur, vervolgens heb je vast nog wel een paar oude kerstballen in huis die niet meer in de huidige boom passen en misschien kan de achterkant van de (echte) kerstboom wel wat takjes missen. Een gegarandeerd succes!

Benodigdheden:
– Steekschuim (oasis)
– Bloempot of schaal
– Dennentakjes/hulst of andere bladeren uit het bos
– IJzerdraad
– Decoraties (kerstballen, dennenappels, besjes etc.)
– Mos (uit eigen tuin, het bos of decoratie mos uit de winkel)
– Spuitsneeuw (eventueel)
– Lampjes (eventueel)

Kijk voor meer informatie op internet of op de site van gratis tips.

Creatief Confetti wenst iedereen heel fijne feestdagen en een creatief 2016 toe!

 

 

 

Share

advertisement