Het is herfst! Dat betekent door de regen fietsen, kinderen die met hun nieuwe sneakers in de plassen stampen, maar ook met warme chocolademelk op de bank en kaarsjes aan. Voor ons blog verzamelden we vier dingen die je in de herfst buiten kan doen met kinderen. 

 het is herfst - paddestoelen

Paddestoelen zoeken

In het bos zijn nu heel veel paddestoelen te vinden. Maar weet jij precies hoe alle soorten heten? Bij IVN kan je gratis een paddestoelenkaart bestellen om samen met je (oppas)kinderen in het bos op zoek te gaan naar paddestoelen. Op de website van IVN vind je ook veel informatie en doetips met paddestoelen.

het is herfst - vogeltaartjes bakken

Vogeltaartjes bakken

Van frituurvet en vogelzaad kan je zelf vetbollen maken, hier kunnen ook kleine kinderen al mee helpen. Je smelt het frituurvet en laat het een beetje afkoelen, dan meng je het met het zaad, en giet het in een vorm, of je kneedt er taartjes mee. Op de website van de Vogelbescherming vind je een uitgebreide instructies, en informatie over welk zaad en welk vet geschikt zijn voor vogels.

het is herfst - geocaching

Schatzoeken

Niet heel creatief, maar wandelen is onwijs gezond voor kinderen. Met kleine kinderen kan je een bolderkar meenemen voor de zekerheid, en met grotere kinderen is geocaching heel leuk. Bij geocaching gebruik je een app op je telefoon om een schat te zoeken die iemand anders verstopt heeft. In heel Nederland hebben mensen geocaches verstopt, dit zijn doosjes met een kleine schat en een logboek erin. Als je de schat vindt mag je deze meenemen, mits je er een nieuwe schat voor in de plek legt. Meer info over geocaching vind je op Geocaching.nl.

het is herfst

Kijkdoos maken

Met schatten uit het bos kan je hele mooie kijkdozen maken. Je hebt een schoenendoos nodig, en het liefst wat gekleurd vloeipapier, bijvoorbeeld geel of oranje. Je knipt dan een gat uit één van de korte kanten van de schoenendoos om door te kijken, en je plakt vloeipapier aan de bovenkant van de doos. Vul de doos met herfstbladeren, mos en andere dingen die je in het bos gevonden hebt. En kaboutertje maakt de kijkdoos helemaal af.

 

Share

advertisement