Gezonde traktaties

Kinderdagverblijven en scholen stellen steeds vaker regels in om de voeding voor kinderen zo gezond mogelijk te houden. Dat betekent een gezond traktatiebeleid. Alleen maar goed natuurlijk, maar ook wel eens lastig. Want trakteren met een simpel mandarijntje is de nachtmerrie van elk kind. En dus ook van de meeste ouders, want je hebt er alles voor over om jouw kleine vol trots met een prachttraktatie naar school of de opvang te sturen. Wij hebben een aantal gezonde traktaties op een rijtje gezet

Fruit / groente dieren
Op bovenstaande foto zie je hoe je van allerlei simpele fruit- en groentesoorten op een hele makkelijke manier een gezellig diertje of ander soort traktatie maakt!

Toverstafjes

Deze toverstafjes op de foto zijn een beetje girly, maar wel errug leuk. De linker toverstaf was een onderdeel van een Amerikaans over de top prinsessenfeestje, de moeite waard om eens naar de hele fotoserie te kijken! Vervang het watermeloen sterretje van de rechter toverstaf door een galia meloen sterretje en dan kan jouw boy ook stoer trakteren met deze toverstaffen.

gezonde-traktaties-2

Pinguin van banaan en chocola
Deze pinguins zijn gemaakt van banaan, gedipt in chocolade en met als snavel&voeten M&M’s. Dit is mijn favo uit de hele gezonde traktatie serie. Zo schattig! En een gezonde snack (met een zoet accent) die meteen goed vult.

bevroren bananen pinguins

Fruitbloemen
Op het gebied van fruit en bloemen valt er ontzettend veel te bedenken. Onderstaande voorbeelden zijn heel makkelijk te maken door het gebruik van een koekjes-uitsteekvormpje. Vervang één van de fruitige bloemonderdelen ook eens door een stukje kaas, worst, wortel of komkommer!

gezonde traktatie - fruitbloemen

Paddenstoeltjes
Deze schattige paddenstoeltjes zijn gemaakt van een gekookt ei en een tomaatje: eens wat heel anders dan al die zoete fruittraktaties en ideaal als jouw kind niet zo’n zoetekauw is.

gezonde traktatie - paddestoeltjes

Fruit in een ijshoorntje
Easy peasy deze traktatie! Koop een set ijshoorntjes, een set papieren muffin vormpjes en wat fruit. Vul elk ijshoorntje met een muffinvormpje en schep hier wat stukjes fruit in. Klaar! Een hele zomerse en gezonde traktatie. Als je hem nog een beetje wilt pimpen, dip je de bovenkant van het hoorntje eerst nog in wat gesmolten chocolade en wat sprinkles.

gezonde traktatie - fruit in ijshoorntje

Aardbei banaan wagentjes
Girl or boy: deze aardbei banaan wagentjes zullen in de smaak vallen. Letterlijk en figuurlijk! En fantastisch om zelf te bouwen natuurlijk.

gezonde traktatie - aardbei banaan wagentje

Appel op een stokje
Deze appeltjes op een stokje zien er supergezellig uit dankzij de vrolijke discodip en zijn als je pure chocolade gebruikt stiekem ook best gezond!

gezonde traktatie - appel op een stokje

Bronnen: – Chocolade fruit raketje – – Druivenslangen – Aardbei muizen –  rupsje – Toverstaf 1 – Toverstaf 2 – Banaan pinguin – Fruitbloem 1 – Fruitbloem 2 – Fruitbloem 3 – Fruitbloem 4 – Paddenstoeltjes – – Luchtballon met fruit of popcorn – Bananensplit – Ijshoorntjes – Aardbei banaanwagentjes – Appel op een stokje –– Strawberry fruit

 

Share

advertisement